Indiceren en intercollegiale toetsing
Binnen deze expertkring kijken we met een brede blik naar het indiceren van zorg binnen de wijkverpleging. Naar praktijkvariaties, PGB indiceren, de rol van de zorgverzekeraar, alles kan aan bod komen. En welke rol speelt intercollegiale toetsing daarbij.
Vanaf 2021 zijn we in vijf bijeenkomsten per jaar met een groep wijkverpleegkundigen met elkaar in gesprek over hoe en wat rondom Indiceren. Bijv. met Marit Schwenke (onderzoekster aan HU) in gesprek over haar onderzoek naar variatie in de indicatiestelling, wat is een goede indicatie en wanneer is er gewenste en ongewenste praktijkvariatie.
Ook PGB indicatiestelling en de rol van de zorgverzekeraar komt aan de orde.
Met elkaar bespreken hoe intercollegiale toetsing gaat overal in het land, waarom het bij organisaties goed loopt, en bij andere maar niet van de grond komt. En hoe borgen we de kwaliteit van wijkverpleegkundigen die indicaties stellen op landelijk niveau? Kan intercollegiale toetsing daar een rol in spelen en hoe? Daar gaan we dit jaar mee verder.
Wil je mee denken over dit onderwerp dan kun je je voor de expertkring aanmelden door een mailtje te sturen aan wijkverpleegkundigen@venvn.nl.
Relevante artikelen en informatie
- Statement vakbekwaam indiceren
- Werkwijze intercollegiale toetsing
- Handreiking verdieping stap 6 verpleegkundig proces
- Artikel over regionale IT-procesbegeleiders - Eensgezind de toekomst in?
Word lid en praat mee!
Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.